Raku oven site van Het Kleihuis |
||
Hartelijk welkom op de website van Het Kleihuis. |
||
Over Raku stoken...
|
||
Raku stoken is een hele actieve manier van stoken. Niet te vergelijken met het stoken in een temperatuur geregelde oven. Raku stoken doe je buiten, je controleert de gasdruk en het temperatuurverloop zodanig dat de oven na ongeveer een uur op 1000 °C is. Dan haal je het gloeiend hete werk uit de oven met een tang en begint het reduceren. |
Hoorn Hoogte 42 cm. - Klei 40% chamotte 0-2mm - Glazuur TG 125 |
|
Omdat het hele stookproces in zo'n korte tijd gebeurt en geen langzame afkoelperiode heeft, heb je een speciale oven nodig. Het grootste verschil is de capaciteit van de oven. Om een oven zo snel op temperatuur te krijgen heb je veel meer vermogen nodig dan wanneer dit, zoals in een elektrische oven, veel geleidelijker gaat en langer mag duren. |
||
(C) 2005 - Alle rechten voorbehouden |