Type 160

Algemeen

Klik op de foto's aan de rechterzijde voor een vergroting ervan.

De Raku oven Type 160 is een oven op basis van een 100 ltr. vat geisoleerd met 5 cm dikke isolatie wol. Dit geeft een oven die erg makkelijk en comfortabel te stoken is. Doordat de brander van deze oven is identiek aan de veel grotere Type 260 oven laat de raku oven type 160 zich veel makkelijker stoken. De lagere gasdruk die je nodig hebt resulteert in een lager brandergeluid en minder gasverbruik.
Stook je de oven met een wat hogere gasdruk zoals type 260, dan versnelt de stooktijd navenant.

De gemiddelde stooktijd die we ook voor deze oven adviseren is ongeveer 1 uur. De top gasdruk die je hierbij nodig hebt is slechts ca. 0,5 bar. Met een 11 Kg Shell propaan gasfles stook je deze oven dan ongeveer 7 tot 9 keer.

Het ruime brandervermogen t.o.v. deze oven maakt het ook mogelijk om deze oven naar een wat hogere temperatuur te stoken. Voor kopermat technieken een bijkomend voordeel vanwege de betere hechting en meer glans.
Meer technische details vindt u hier: Techn. Details 160


Voor al onze ovens geldt dat we uitsluitend met nieuwe, ongebruikte en vooral schone vaten werken.

De oven Type 160 wordt gemaakt van een 100 ltr. stalen deksel vat. Het vat is voorzien is van twee geforceerde verstevigingribben en heeft een kraalrand met gegalvaniseerde spanring aan de bovenzijde.

Zowel het oven vat alsmede de deksel zijn voorzien van gegalvaniseerd stalen handgrepen.


Isolatie

Wij gebruiken de Superwool 607 HT blanket.

Het schoorsteengat wordt in de wol iets kleiner gehouden dan in de stalen deksel. Het is maar een kleinigheid, maar toch zinvol. Het staal van de deksel bij de schoorsteen opening zelf wordt hierdoor minder heet. Dat geeft minder risico op metaalschilfers die loskomen en op je werkstuk in de oven vallen.

De isolatiedeken heeft een dikte van 50 mm. wat de oven makkelijk te stoken maakt.

De isolatie wordt bevestigd m.b.v. keramische blokjes en kanthaldraad. Om de isolatie deken tegen de propaanvlam te beschermen, monteren we een beschermplaat tegenover de branderpoort.


Ovenplaat en ovenplaatsteunen zijn gemaakt zijn evenals de keramische blokjes en beschermplaten gemaakt van grove chamotte.
Met een dikte van 2 cm is een ovenplaat van dergelijk materiaal goed bestendig is tegen de temperatuursschok die ook de ovenplaat krijgt bij het raku stoken.


Ovenplaten - Chamotte

De ovenplaatsteunen hebben een hoogte van 11 cm wat voldoende ruimte biedt voor de vlam ook wanneer de isolatie wol na verloop van tijd iets inzakt onder de stenen.


Ovenafmeting - inwendig

Diameter 350 mm
Hoogte vanaf de ovenplaat 500 mm

Max. werkstuk afmetingen

In diameter ca. 300 mm
In hoogte ca. 450 mm


Wordt geleverd inclusief:

- 1 Ovenplaat.
- Ovenplaatsteunen.
- Branderset #1 4400 - 15 kW/0,6 bar met propaanbrander - 3 m. propaanslang - drukregelaar.
- Stook instructie / uitleg op maat.
- Uitgebreide stookprocedure op de website altijd beschikbaar en up to date!!


(C) 2005 - Alle rechten voorbehouden

Deze pagina afdrukken