U bevindt zich hier: Het Raku proces E. Ovenplaat & steunen  
 HET RAKU PROCES
A. Om te beginnen
B. Glazuren
C. Opstellen oven
D. Over de brander
E. Ovenplaat & steunen
F. Inladen
G. Stoken van de oven
H. Uitladen
I. Temperatuurschok
J. Reductie

OVENPLAAT & STEUNEN
 

Op de foto's hieronder zie je de opstelling van de ovensteunen in de oven voor de drie verschillende ovens.
Zorg ervoor dat de vlam niet geblokkeerd wordt door de steunen. Belangrijk is ook dat de ovensteunen zodanig neergezet worden dat ze allemaal de gelijke hoogte hebben.


 

Op de foto hiernaast zie je dat de ovenplaat wat meer aan de kant van de branderpoort wordt gelegd. (Klik op de foto voor een vergroting).
Zodoende omstaat aan de zijde van de beschermplaten wat meer ruimte wat gunstig is voor de trek door de oven. Ook zul je zien dat je nu bij het inspecteren van de oven door het schoorsteengat je automatisch aan de tegenoverliggende zijde gaat staat. En dat is dan de kant waar de brander niet ligt.

Meer hierover bij F. Inladen.


 

Type 260




Type 160




Printerversie